Herenboeren in Twente

Herenboeren in Twente

Vele tientallen huishoudens in Twente hebben via de ‘stippenkaart’ op onze site laten weten interesse te hebben in Herenboeren in het algemeen, en een eigen coöperatieve boerderij in het bijzonder.

Dit was voor ons reden om een online informatieavond te beleggen. Die vond plaats op donderdag 11 maart en is hieronder terug te kijken.

We deden daar onder meer uit de doeken wat een coöperatieve Herenboerderij is, maar vooral ook welke stappen je moet doorlopen om te komen tot zo’n project. Ook vertelden we hoe Herenboeren Nederland lokale kartrekkers ondersteunt bij het werven van geïnteresseerden en het vinden van grond of een boer.

Het webinar van ruim 50 minuten is opgenomen en kan hieronder (desgewenst versneld) worden teruggekeken. Tijdens het webinar zijn zowel in de Q&A als live vragen uit ‘de zaal’ beantwooord.

Kartrekkersgroep opgestaan
Na het webinar hebben zo’n 15 mensen zich gemeld als potentiële kartrekker. Op 30 maart is deze groep online samengekomen, en op 8 april ontmoeten ze elkaar weer. De kartrekkers zijn te mailen via Herenboerentwente@gmail.com.

Kijk hier het webinar terug 

Herenboeren in Twente
Tubantia-over-Herenboeren