Geschiedenis

Geschiedenis

Geschiedenis

Herenboeren Nederland vindt haar oorsprong in Boxtel. Al in 2006 zocht Frits Bevort, vertegenwoordiger van de Marggraff Stichting, naar manieren om landgoed Wilhelminapark een eigentijdse, duurzame invulling te geven. De voorlopersfunctie die het landgoed had, moest hersteld.

Hij was in contact met Geert van der Veer die zich toen al verwonderde over het functioneren van het gangbare landbouwmodel en de voedselketen. Hij zag kansen voor een alternatief, duurzaam en eerlijk model voor voedselproductie. Hij vond een aantal gelijkgestemden en (kennis)partners en verkende en onderzocht de haalbaarheid van een nieuw model.

Parallel daaraan startte in de regio Boxtel de ontwikkeling van wat begin 2016, na een periode van pionieren, de eerste Herenboerderij van Nederland zou worden. Die kreeg voet aan de grond op landgoed Wilhelminapark, eigendom van de Marggraff Stichting.

Om de beweging naar meer Herenboerderijen mogelijk te maken, werd in 2014 Stichting Herenboeren Nederland opgericht. Dit vanuit de overtuiging dat het concept schaalbaar is en overal in Nederland en zelfs daarbuiten professioneel ontwikkeld kan worden.

Onze toekomst