Skip to content
Sluit

Farming Communities

Nieuw schema 1

Perspectief Farming Communities

Our Theory of Change

Stel je eens voor, dat iedereen in Nederland elke dag vers eet, dat wat het land voortbrengt. 17 miljoen mensen zijn vitaler en gezonder dan nu, iets wat ze zelf ook ervaren. Stel je voor dat we in een land leven met frisse lucht en een mooi, aantrekkelijk, eetbaar en (be)leefbaar landschap.

Wij Herenboeren, wij stellen het ons voor. Omdat het kan. Nederland is gelegen in een vruchtbare delta en we hebben een rijke historie en enorme kennis als het landbouw en voedselproductie betreft. Die traditie kenmerkte zich in het verleden ook door een gevarieerd landschap met grote waardering voor biodiversiteit en een breed scala aan plant- en diersoorten We zijn als land dus prima in staat gebleken voldoende en gevarieerd, zo niet meer voedsel te produceren dan nodig.

Herenboeren Nederland is ervan overtuigd dat tal van bottom-up duurzame voedselinitiatieven , de Farming Communities, inspiratie bieden en een basis leggen voor een in alle opzichten duurzaam voedselsysteem. Herenboeren ziet dat Farming Communities én hun boeren, toeleveranciers en andere partners in de toekomst op 700.000 hectare alle Nederlanders dichtbij van eerlijk en goed voedsel en waardevolle natuur kunnen voorzien. Waarom en hoe, zetten we uiteen in ons perspectief op FarmingCommunities.nl.

Maar we kunnen en willen de reis niet alleen maken en nodigen iedereen die dat wil, van harte uit om aan te sluiten, mee te denken en mee te doen. Wij geloven dat de manier waarop we ons land gebruiken net zo divers en elkaar versterkend zou moeten zijn als een ecosysteem. Geen monocultuur dus maar socio-, econo- en biodiverse landschappen.

In English

The Farming Communities Perspective is also available in English at FarmingCommunities.org.