Herenboeren Op ‘t Lies (Breda) op Radio 1

Binnen 9 dagen maar liefst twéé keer op radio 1, jawel, dat lukt Herenboeren zeker wel!

Op 27 februari werd een item over de landbouwtransitie, met daarin o.a. Herenboeren-oprichter Geert van der Veer, uitgezonden in het programma ‘Spraakmakers’ (zie hier ons artikel daarover).

Op 8 maart waren voorzitter Gertjan Endedijk en boer Sven Rommers van coöperatie Herenboeren Op ’t Lies bij Breda aan de beurt.

Zij waren met een uitgebreid interview van meer dan 20 minuten te horen in het programma ‘5 dagen’. Dat programma ging deze hele week over de “wereld van de boeren” rondom de vraag: “Als het dan allemaal anders moet in de landbouw, hoe dan? Wat zijn de opties? En hoe gaat Nederland er dan uit zien?”

Gertjan sprak, in de radiobus die op de Herenboerderij geparkeerd stond, met presentatrice Jo van Egmond over een heel scala aan onderwerpen. Van de terugkeer van zangvogels op dit land – een voormalige aardbeienkwekerij – en wat je doet als de broccolioogst mislukt (‘gewoon goed uitleggen’) tot de noodzaak tot landbouwtransitie en de aankomende verkiezingen.

Verslaggeefster Mirthe van der Drift liep intussen een rondje over de boerderij samen met boer Sven en leerde bij over hoeveel ruimte de varkens hier krijgen (een hele hectare) en hoe de kippen er wel bij varen om lekker te kunnen scharrelen tussen de takken die over hun buitenren verspreid liggen (het zijn immers van origine bosdieren).

Luister het hele item hier:

 

Bron radiofragment: nporadio1.nl

Foto bovenaan deze pagina: Mark van Stokkom, TradeMark fotografie (bij een andere Herenboerderij).

Deel dit bericht: