Update De Plaatsen: verbouwing De Kleine Aarde

Goed nieuws van Herenboeren-partnerproject De Plaatsen! Afgelopen zomer berichtten we al dat hun crowdfunding om De Kleine Aarde in Boxtel over te nemen en een nieuwe bestemming te geven, erg succesvol was. Ze haalden bijna een miljoen op, veel meer dan het aanvankelijke streefbedrag.

Inmiddels is het terrein van De Kleine Aarde en de bijbehorende (bijna 90 jaar oude) Van Cooth Hoeve overgedragen. Ook is de grote renovatie gestart. Over ongeveer een jaar is dit de plek waar hoofd, hart en handen van bezoekers een sprongetje maakt! 

De begane grond is er straks voor boeren, producenten en makers. Hier is ruimte om samen te maken, voor kunst en kunstenaars en voor hen die graag (leren) koken of voedsel verwerken.

De eerste etage wordt een natuurrijke, groene kantooromgeving, afgewisseld met stilteruimtes en een ruimte voor ontmoeting.

De zolder wordt een multimediaruimte die plek gaat bieden aan bijvoorbeeld theater, voorstellingen of een symposium.

In de zomer van 2023 moet deze renovatie klaar zijn.

‘Plaats De Kleine Aarde’ wordt een plek waar een deskundig team en specialisten zal klaarstaan om huidige en toekomstige boeren inspiratie, training en begeleiding te bieden. Zodat zij zelf kunnen werken aan een nieuwe toekomst voor hun bedrijf.

Maar ook burgers met interesse in natuurinclusieve landbouw en voedseltransitie komen er aan hun trekken! De

Kleine Aarde in Boxtel was vanaf 1972 een proeftuin die pioniers de ruimte bood om te experimenteren met onder meer ecologische landbouw, duurzame energie en anders wonen. Vanaf 2023 komen opnieuw verschillende functies samen: een praktijkcentrum, cultuur- en inspiratiecentrum, debatcentrum, onderwijs- en onderzoekscentrum en innovatiecentrum. Het samenbrengen van verschillende functies, sectoren en actoren maakt deze Plaats tot een unieke plek.

Lees hier meer (op de website van De Plaatsen).

Deel dit bericht: