Groenboerenplan aangeboden aan landbouwwoordvoerders Tweede Kamer

Kort voorafgaand aan het debat over het rapport Remkes in de Tweede Kamer, op donderdag 3 november, overhandigde een delegatie van ‘Groene Boeren’ afkomstig van BioHuis, Caring Farmers, Herenboeren en de Federatie van Agro-ecologische Boeren het Groenboerenplan aan de woordvoerders op landbouw van de diverse partijen.

Bregje Hamelynck, CSA tuinder en woordvoerder namens de Groene Boeren: ‘Vanuit onze boerenpraktijk lopen we tegen veel hobbels aan in het huidige landbouwbeleid. Op basis van deze ervaringen hebben we in 10 punten aangegeven wat er naar ons idee zou moeten gebeuren om ruim baan te geven voor de transitie naar een duurzame landbouw. We hopen dat de Tweede Kamer het kabinet zal aansporen om te kiezen voor een échte transitie. In onze diverse boerenbedrijven laten we zien dat het kan. Laten we van agrarisch Nederland een Groenboerenland maken. Goed voor boeren, voor de natuur en voor ons allemaal.”

Op 6 juli werd het Groenboerenplan voor het eerst naar buiten gebracht. Het werd diezelfde dag aan minister van Natuur en Stikstof, Christianne van der Wal en toenmalig minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Henk Staghouwer, aangeboden. Namens Herenboeren Nederland was daar toen boer Fabian van Herenboerderij Wenumseveld (bij Apeldoorn) bij aanwezig.

Meer lezen over de actie van 6 juli kun je in dit artikel op onze website. We publiceerden toen ook een artikel (met name voor Herenboeren-coöperatieleden) over waarom Herenboeren dit plan ondersteunt. 

Foto: Op 6 juli jl. was namens Herenboeren Nederland boer Fabian van Herenboeren Wenumseveld bij Apeldoorn aanwezig bij het overhandigen van het Groenboerenplan aan de ministers Staghouwer en Van der Wal. 

Deel dit bericht: