Herenboeren Nederland zoekt een enthousiaste Marketing & Communicatie stagiair

Wij zoeken een enthousiaste en ondernemende Marketing & Communicatie stagiair (m/v) die interesse heeft in de actuele ontwikkelingen rondom duurzame voedselproductie. Met jouw creatieve talent help je de snelle groei die Herenboeren op dit moment doormaakt, optimaal uit te bouwen!

Wie zijn wij?

Herenboeren is een snelgroeiende burgerbeweging die aantoont dat de productie van ons dagelijks voedsel anders, beter en bovenal duurzamer kan. Verspreid over Nederland zijn er al 14 Herenboerderijen. Dat zijn kleinschalige, natuurgedreven en gemengde boerderijen die eigendom zijn van een coöperatie van zo’n 200-270 huishoudens. Daarnaast werken er ruim 35 initiatiefgroepen van burgers aan de realisatie van hun eigen lokale Herenboerderij. Het landelijke team van Stichting Herenboeren Nederland helpt mee aan het opzetten en goed laten draaien van deze lokale boerderijen. Daarnaast richt zij zich op het vergaren en ontsluiten van kennis voor de verdere ontwikkeling van Herenboerderijen in Nederland.

            Hoe zo’n Herenboerderij er uit ziet? Dat zie je bijvoorbeeld op deze filmpjes van Herenboerderij Willemhoeve (bij Soest/Baarn), Herenboerderij Land van Weert en Herenboerderij Op ’t Lies (bij Breda). In dit animatiefilmpje wordt het Herenboerenconcept kort en snel uitgelegd vanuit het perspectief van de leden. Uiteraard vind je Herenboeren Nederland ook op Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter.

Wat doe je als stagiair bij Herenboeren?

In jouw stage krijg je de kans om kennis te maken met de verschillende facetten van de externe communicatie, marketing en PR van een razendsnel groeiend en populair landelijk community-initiatief. Herenboeren Nederland staat bijvoorbeeld al enkele jaren stelselmatig hoog in de Duurzame top 100 van de Trouw en we worden regelmatig uitgenodigd door landelijke tv, documentaires, kranten, radio en podcasts en bij grote congressen. Als stagiair ondersteun je een bevlogen team van doeners die zich elke dag weer inzetten om de wereld groener te maken en burgers in contact te brengen met hun eigen voedselproductie.

Samen met onze communicatiemedewerker werk je bijvoorbeeld aan een vernieuwd ontwerp voor onze website, het bedenken en uitvoeren van gave plannen voor ons jubileumjaar dat start op 31 oktober 2023 en het vertalen van de Herenboerenontwikkelingen in aansprekende content marketing ideeën. In het voorjaar van 2023 gaat er tevens een project rondom een nieuwe Herenboeren promotievideo en nieuw professioneel fotomateriaal van start, waar je ook een bijdrage aan zou kunnen leveren.

Wie zoeken wij?

Jij bent een aanpakker met visueel én tekstueel inzicht en interesse in duurzaamheid en/of voeding. Je hebt een passie voor schrijven en vindt het leuk om op zoek te gaan naar actuele, passende onderwerpen binnen onze snelgroeiende community. Idealiter heb je ook affiniteit met grafisch design of in ieder geval de visuele kant van communicatie & marketing. Je bent oplossingsgericht en voelt je thuis in een dynamische ondernemende omgeving waar een beroep wordt gedaan op je zelfstandigheid. Al zullen we je zeker grondig inwerken en zal er een goede balans zijn tussen projecten waar je samen met collega’s aan werkt, en de projecten die jij uitkiest om zelfstandig aan te werken (waarbij wij dan als sparringpartner dienen).

Je herkent jezelf in het volgende:

  • Je volgt een HBO/WO opleiding in de richting communicatie/marketing, grafisch design, journalistiek, bedrijfskunde/economie of een andere relevante studierichting;  
  • Je hebt ervaring met het ontwikkelen van diverse vormen van (online) content en het schrijven van aantrekkelijke teksten voor sociale media;
  • Je hebt ervaring (of affiniteit) met het vinden en/of creëren van originele en aantrekkelijke visuals bij diverse communicatie- en marketinguitingen;
  • Je bent communicatief sterk, zowel in mails als telefonisch.

Het is een pré als:

  • Je al ervaring hebt met een CRM als Wordpress (of een andere CRM);
  • Je kennis hebt van beeldbewerking (bijv. Photoshop, Illustrator, of wellicht ben je extreem handig met Canva…)
  • Ervaring met online marketingtools hebt (bijvoorbeeld Google Analytics of Mailchimp).

Wat bieden wij?

We bieden een inspirerende stageplek bij een toonaangevende non-profitorganisatie voor een periode van 3-5 maanden met 1-3 werkdagen per week. In overleg zijn ook afwijkende periodes bespreekbaar, evenals 4 tot 5 werkdagen per week.

            Herenboeren Nederland werkt voor een groot deel online. Daarnaast is er een kantoor in Driebergen waar we elkaar af en toe (met name op de maandagen) treffen. Incidenteel wordt er ook op andere plekken in het land samengekomen. Afhankelijk van jouw voorkeur werk je vanuit huis of op locatie, daar kunnen we tijdens je sollicitatie nader naar kijken

Hoe reageren?

Ben je enthousiast geworden? Dan ontvangen we graag je CV en motivatiebrief! Je kunt deze sturen naar Anneke Comello (communicatiemedewerker) via communicatie@herenboeren.nl Heb je vooraf nog vragen, dan kun natuurlijk ook altijd even bellen met Anneke via 06-18176113.

Deze vacature is uitgezet op 27-10-2022 en heeft geen vooraf vastgestelde einddatum. Wel vragen we je niet te lang te wachten met reageren, omdat we graag zo snel mogelijk met kandidaten in contact komen. 

Deel dit bericht: