Nieuwtjes over diverse initiatiefgroepen op weg naar een Herenboerderij

#trots! Onlangs passeerden we op onze Herenboeren ‘stippenkaart’ van Nederland de 7000 stippen. Een prachtige mijlpaal waar we trots op zijn. 

Op de ‘stippenkaart’ kan iedereen met interesse in een Herenboerderij bij hem/haar in de buurt zich aanmelden en hiervoor wordt een stip gezet. Je laat anoniem je adres achter en je krijgt een mailtje zodra er in jouw regio genoeg stippen zijn om een nieuwe initiatiefgroep te starten. Je wordt daar dan eenmalig over geïnformeerd.

Ook valt op deze kaart te zien dat er inmiddels 14 draaiende Herenboerderijen en maar liefst 37 initiatiefgroepen (kartrekkersgroepen) actief zijn. Van die 37 zullen er waarschijnlijk 7 tot 9 in 2023 hun boerderij al kunnen starten. Dat gaat lekker dus!

Kijk voor de altijd actuele kaart op www.herenboeren.nl/ik-doe-mee 

Nieuwtjes van diverse initiatiefgroepen op weg naar een Herenboerderij

Herenboeren Wageningen start vanavond, donderdagavond 29 september, met haar ledenwerving middels een eerste open avond. Werving?… Ja dat lees je goed! Zo bouwen ze alvast aan hun community, zodat ze gelijk van start kunnen zodra ze dat mooie stuk grond te pakken hebben voor de Herenboerderij. 

Herenboeren Delft-Rijswijk organiseert op zaterdag 1 oktober een kennismakingswandeling voor geïnteresseerden. Houd voor volgende activiteiten hun agenda in de gaten!

Herenboeren Hoeksche Waard (tussen Rotterdam en Dordrecht) heeft voor 5 oktober een informatieavond gepland staan. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden hier op hun website

Herenboeren Twente kwam onlangs maar liefst twee keer in het nieuws, in de regionale krant Tubantia én op TwenteFM. Op vier van de vijf Twentse locaties lijkt het verwerven van een locatie heel dichtbij te zijn. Er staat nog niets vast, maar het kan ook opeens heel snel gaan. Vandaar dat je nu al een intentieverklaring kan tekenen als je interesse hebt om in de toekomst aan te sluiten bij een Herenboerderij in deze regio. Meer nieuws over Herenboeren Twente lees je in hun nieuwsbrief van 16 september jl.

In juli tekende het bestuur van Herenboeren Utrecht-Zuid, die de naam Herenboeren Landgoed Heemstede zal gebruiken, een samenwerkingsovereenkomst met Herenboeren Nederland. Gefeliciteerd! Om in contact te komen met deze initiatiefgroep in de regio Houten kun je ze mailen via landgoedheemstede@herenboeren.nl. Je vindt ze ook op Facebook.

Initiatiefgroep Herenboeren Landmeerse Loop, in de regio Boekel/Gemert, is in aanloop naar hun ‘echte’ Herenboerderij een proefboerderij gestart. Op 1, 6 en 15 oktober vinden daar rondleidingen plaats. Meer informatie en contactgegevens over dit initiatief én de rondleidingen vind je hier op hun website.

Herenboeren Ulingshof, bij Venlo, verwacht elk moment het 150e lid en heeft daarvoor een mooie prijs in petto Ga voor meer informatie over de vorderingen van deze initiatiefgroep naar hun website.

Zowel Herenboeren Ulingshof (Venlo) als Herenboeren Kennemerland maakten prachtige posters met de tekst ‘Hier woont een Herenboer’. Ook hield Herenboeren Kennemerland afgelopen dinsdag 27 september al haar derde informatieavond voor belangstellenden. Meer weten over volgende informatieavonden, kijk dan hier.

Herenboeren Roermond organiseerde op woensdag 28 september een informatieavond. Wil je op de hoogte blijven van volgende informatieavonden, meld je dan aan voor hun nieuwsbrief.

Herenboeren De Langstraat (Waalwijk) stond onlangs met een leuk kraampje op de Duurzaamheidsmarkt in Waalwijk. 

Deel dit bericht: