Herenboeren aan tafel met het Koningspaar

Herenboeren op hoog bezoek! Donderdag 15 september waren Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima op bezoek in de Peel. Voorzitter Philomeen van Herenboeren Landmeerse Loop nam deel aan een rondetafelgesprek met het Koningpaar over maatschappelijke coöperaties.

Het bezoek van de Koning en Koningin aan de Peelregio stond in het teken van ontwikkelingen in natuurbehoud, de toekomst van de agrarische sector, nieuwe vormen van maatschappelijke coöperaties en innovatief ondernemen in de Peel.

Voorzitter Philomeen van Herenboeren Landmeerse Loop sprak met de Koning en Koningin in het Boerenbondsmuseum. Het museum is gevestigd in het geboortehuis van pater Gerlachus van den Elsen, de grondlegger van de Noord-Brabantse Christelijke Boerenbond en meerdere boerencoöperaties.

Het Koninklijk Paar kreeg uitleg over het ontstaan van de coöperatieve gedachte. Vervolgens gaven vertegenwoordigers van verschillende hedendaagse coöperaties, waaronder dus Herenboeren Landmeerse Loop, in een rondetafelgesprek hun visie op het belang van coöperaties in de Peel en lichtten zij de kansen en uitdagingen van een coöperatie toe. Een bijzonder gesprek!

NB: het was al de tweede keer in drie jaar tijd dat Koning Willem-Alexander kennismaakte met Herenboeren! In het najaar van 2019 kwam hij naar Herenboeren Wilhelminapark in Boxtel voor een uitgebreide rondleiding. Hierover schreven we toendertijd dit korte artikel met leuke foto’s.

Deel dit bericht: