Stagiairs gezocht voor verschillende locaties!

Herenboeren Nederland heeft regelmatig op diverse startende en al lopende Herenboerderijen vacatures voor stagiairs, waarvoor je altijd welkom bent een open sollicitatie te sturen.

Ben jij een praktische aanpakker, ben je leergierig en wil je meedenken in het ontwikkelen van de landbouw van de toekomst? Lees dan vooral door! 

Wat is een Herenboerderij en wat doet een Herenboer-boer?

Als Herenboer-boer werk je op een kleinschalige gemengde boerderij die het gezamenlijk eigendom is van een coöperatie van 200-270 leden (huishoudens), die tevens de directe afnemers zijn van de producten. De agrarisch bedrijfsleider leidt als meewerkend voorman het gemengd bedrijf in opdracht van de coöperatie: een uitdagende functie met een grote diversiteit aan werkzaamheden.

Het aantal Herenboerderijen in Nederland groeit. Momenteel zijn er 14 Herenboerderijen in exploitatie en zijn er ruim 35 initiatieven die werken aan hun eigen Herenboerderij. Het doel van de Herenboerderij is om kwalitatief goed eten te produceren op een natuurinclusieve en natuurgedreven manier.

De leden van de coöperatie zijn betrokken bij de productie en worden gestimuleerd mee te helpen op de boerderij. Er is een gezamenlijke motivatie om kwalitatief goed en smaakvol eten te produceren en te weten hoe het geproduceerd wordt. De lokale ecosystemen en het vergroten van biodiversiteit en verbeteren van de bodemkwaliteit in het gebied zijn belangrijke speerpunten. De community zorgt ervoor dat de boerderij een fijne plek is om te zijn voor gewas, dier en mens.

Wat hebben wij jou als stagiair te bieden?

Herenboeren Nederland zoekt praktische aanpakkers, die leergierig zijn en willen meedenken in het ontwikkelen van de landbouw van de toekomst. Ook moet je kunnen werken in een veranderende omgeving.

Wij bieden een gezellige en inspirerende stageplek op een kleinschalig gemengd boerenbedrijf, waarbij natuurinclusieve voedselproductie voor de leden van de coöperatie het doel is. We houden koeien, varkens en kippen en telen groente en fruit. Ook de kleinschalige teelt van voedergewassen vindt op de meeste boerderijen plaats. Er is ruimte voor experimenteren met compostbeddenteelt en combinatieteelt. Ook proberen we actief op alle boerderijen de biodiversiteit te stimuleren.

Solliciteren

Wil je stagiair worden bij Herenboeren? Dan ontvangen we graag je CV en een brief met daarin jouw motivatie. Vermeld daarin ook duidelijk welke opleiding je volgt, in welk jaar je zit, voor hoeveel dagen per week je een stage zoekt en voor welke periode.

Je motivatiebrief en CV kun je sturen naar Mariska Pater: mariska@herenboeren.nl.

Deze vacature is uitgezet op 21-7-2022 en heeft geen vooraf vastgestelde einddatum. Wel vragen we je niet te lang te wachten met reageren, omdat we graag zo snel mogelijk met kandidaten voor het komende schooljaar in contact komen. 

Deel dit bericht: