West-Brabant verdient een Herenboerderij!

Noord-Brabant Herenboerenland? Wie nu op onze ‘stippenkaart’ kijkt, ziet inderdaad dat er in het midden en oosten van de provincie al heel wat Herenboerderijen en initiatieven zijn. Hoe mooi zou het zijn als ook in het westen van de provincie een initiatief komt.

Zo’n 30 huishoudens uit de regio hebben op diezelfde kaart al een stipje gezet omdat ze het wel zien zitten, zo’n coöperatieve boerderij. Dit signaal is voor ons voldoende reden om in een online meeting op donderdag 8 april vanaf 20 uur te verkennen of er ook een kartrekkersgroep kan ontstaan.

We doen dan onder meer uit de doeken wat een coöperatieve Herenboerderij is, maar vooral ook welke stappen je moet doorlopen om te komen tot zo’n project. Ook vertellen we hoe Herenboeren Nederland lokale kartrekkers ondersteunt bij het werven van geïnteresseerden en het vinden van grond of een boer.

Geïnteresseerden voor de online kennismaking kunnen zich hier aanmelden. Meer informatie over de voortgang van het initiatief komt ook op de West-Brabantse projectpagina.

Deel dit bericht: