Corona: Herenboeren laten het hoofd niet hangen

Binnen de beperkingen die samenhangen met Corona, werken alle Herenboerenstichtingen en -coöperaties hard door aan de ontwikkeling, inrichting of exploitatie van hun boerderij. Dat bleek gisteravond op een ingelaste online vergadering met bestuursleden van 15 initiatieven.

Daar deelden Herenboeren uit Loenen en Boxtel hun huidige aanpak rond het werk op de boerderij en de uitlevering van de oogst. Andere initiatieven, zoals Apeldoorn-Noord en de Groote Heide omarmden al snel de mogelijkheden die webinars of online meetings bieden als het de werving van nieuwe leden-Herenboeren aangaat. Ze inspireerden veel andere initiatiefnemers.

Fysieke vergaderingen van besturen en commissies zijn uiteraard tot nader order geschrapt, maar online is er veel mogelijk, klonk het. Zelfs algemene ledenvergaderingen gaan online door, inclusief tools voor besluitvorming.

‘Op het juiste moment’
Herenboeren Nederland presenteerde eerder deze week een aanpak en inspiratiedocument rond de continuering van arbeid op de boerderij. Deze kwam ‘precies op het juiste moment’, zeker voor de boerderijen die zich nu opmaken voor hun (eerste) teeltseizoen.

Verder is afgesproken dat Herenboeren Nederland de komende weken een aantal online informatiebijeenkomsten gaat houden. Zo kan juist ook in deze tijden gehoor worden gegeven aan de grote behoefte aan meer coöperatieve boerderijen in Nederland.

Deel dit bericht: