Documentaire over Herenboeren geeft zeer divers inkijkje

Ongeveer anderhalf jaar lang heeft documentairemaker Barend Hazeleger voor zijn film ‘Eten van eigen Hof’ de Herenboerenbeweging gevolgd. Hij filmde onder meer grondlegger Geert van der Veer, minister Carola Schouten en de Boxtelse Herenboerin Monic Holman. Ook was hij present op een algemene ledenvergadering van de Boxtelse Herenboeren, tijdens een workshop worst maken en onlangs nog bij het bezoek van de Koning aan Herenboeren. Verder volgde hij intensief Eric ‘t Hoen, een van de kartrekkers van het Herenboereninitatief in Ede. Dat inkijkje laat nog maar eens zien dat het ontwikkelen van een Herenboerderij niet altijd makkelijk is.

De film is eerder deze maand uitgezonden door Omroep Gelderland en staat sinds kort ook op YouTube.

Deel dit bericht: