Kennisprogramma voor Herenboeren-boeren gestart

Om het groeiend aantal Herenboereninitiatieven tijdig van voldoende, goed gekwalificeerde en gedreven boeren te voorzien, ontwikkelen we interactief een uitgekiend kennis- en ontwikkelingsprogramma. Dat doen we niet alleen maar samen met de geïnteresseerden in het programma, Stichting Boeren in het Bos en een reeks kennisprofessionals en inhoudelijke deskundigen.

Vanaf het moment dat Herenboeren Nederland bekendmaakte op zoek te zijn naar potentiële Herenboeren-boeren, hebben zich tientallen mensen met interesse gemeld. Toen waren we al even bezig met de ontwikkeling van het programma dat in januari van start gaat. Het is daarbij nadrukkelijk de bedoeling om de kennis en ervaring van de deelnemers mee te nemen gedurende het hele traject. We respecteren de kennis die er al is en maken er onderling gebruik van.

Bootscamp als kick-off
Eind oktober hield het programmateam, 7 aspirant-Herenboeren en 5 aspirant-Bosboeren, een Bootscamp (met ‘s’ ja). Drie dagen lang hebben ze elkaar in Drenthe leren kennen, zich verdiept in beide initiatieven, bedrijven bezocht en zich gebogen over de inhoud van het programma.

Het interactieve programma gaat onder meer over natuurlijke landbouw, ontwerpprincipes van dit soort bedrijven, persoonlijke ontwikkeling en het opdoen van praktische ervaring. De komende weken krijgt het programma, in nauw overleg met de deelnemers, de laatste puntjes op de i. Daarna is het de verwachting dat begin januari gestart wordt met het ontwikkelingstraject.

Deel dit bericht: