Leuk en smaakvol slot aan project met Dutch Cuisine koks

Leden van Herenboeren Wilhelminapark en de Gespecialiseerde Koks Dutch Cuisine van het Koning Willem 1 College kijken zeer tevreden terug op hun samenwerkingsproject. Gisteren bereidden 11 koks met de hulp van 15 leden van de coöperatie 3 viergangendiners die ‘s avonds aan ruim 45 gasten zijn geserveerd. Dat alles gebeurde in de keuken en het restaurant van de opleiding in Den Bosch.

De producten waarmee gekookt is, zijn gebaseerd op dat wat de Herenboerderij in deze tijd van het jaar voortbrengt en past uitstekend in de opleidingsfilosofie van Dutch Cuisine. Op het menu stond onder meer een carpaccio van zoetzure biet, pompoensoep met wortelspaghetti, rosbief en appel-perencrumble.

De workshop en het diner zijn het sluitstuk van een project dat in augustus startte. Toen brachten de koks een bezoek aan de Herenboerderij. Ze leerden er veel over de producten die de Herenboeren door de seizoenen heen eten en dat niet alles dus altijd voorradig is.

Afgelopen weken hebben de koks gebruikt om op basis van de producten van de Herenboerderij recepten te bedenken, testen en te koken. Inmiddels staan de recepten op www.Herenkeuken.nl.

Deel dit bericht: