Brabantse Herenboeren tekenen overeenkomst aan vooravond ‘Herenboerenmaand’

In Boxtel hebben donderdag 30 augustus drie Brabantse Herenboereninitiatieven uit de regio’s Breda, Tilburg en Helmond hun samenwerking bekrachtigd met Stichting Herenboeren Nederland Uitvoering. Dit officiële momentje op de enige al functionerende Herenboerderij markeerde meteen de start van de We are Food-themamaand ‘Samen Voedsel Produceren’.

De stichtingen Herenboeren Rijk van Dommel en Aa (regio Helmond), Herenboeren Hart van Brabant (regio Tilburg) en Herenboeren Breda, zijn al enige tijd actief om in hun regio’s een Herenboerderij van de grond te krijgen. Een belangrijke stap daarin is nu gezet, de overeenkomst met Stichting Herenboeren Nederland Uitvoering. Hiermee wordt de samenwerking die de afgelopen tijd al was ontstaan, verder geïntensiveerd.

Brabant maakt kennis met Herenboeren
De bijeenkomst in Boxtel markeerde ook het begin van de themamaand ‘Samen Voedsel Produceren’. Hierin mag Herenboeren in Brabant in het kader van ‘We are Food 2018’ een maand lang invulling geven. Tussen 1 en 30 september vinden er op tal van plaatsen in Brabant grote en kleine evenementen plaats die de bekendheid met de initiatieven moeten laten groeien. Voorbeelden hiervan zijn pop-up diners op bijzondere locaties, rondleidingen, picknicks en informatieavonden.

De evenementen staan allemaal vermeld elders op onze website en de websites en sociale mediakanalen van de initiatieven in de regio’s Boxtel, Helmond, Tilburg en Breda.

Deel dit bericht: