Online tool stap vooruit voor alle Herenboeren

Herenboeren Nederland heeft deze week een online tool gepresenteerd. De webapplicatie vormt een belangrijke stap in de verdere professionalisering van Herenboerderijen en individuele Herenboeren. De leden van Herenboeren Wilhelminapark hebben de primeur en maken er deze week voor het eerst gebruik van.

De tool geeft onder meer twee keer per week inzicht in de op te halen oogst en biedt de mogelijkheid om vlees en andere producten van eigen boerderij te bestellen. Leden kunnen zelf een deel van hun administratie bijhouden en hun boer informeren over de dag waarop ze hun oogst op komen halen. Zo weet hij hoeveel te oogsten, wat een tekort of teveel aan groenten en fruit en dus ook verspilling voorkomt.

Bedrijfsmodule
De komende tijd wordt de applicatie verder uitgebouwd; onder meer met informatie over de mate waarin producten zijn afgenomen. Ook komt er een bedrijfsmodule die de bedrijfsvoering door de boer van dienst vergemakkelijkt.

Deel dit bericht: