Herenboeren Soest e.o. schiet uit de startblokken

In Soest hebben de initiatiefnemers van Herenboeren Soest e.o. donderdag een eerste informatieavond gehouden. Met ruim 50 aanwezigen en 20 mensen die zich daadwerkelijk aan het initiatief hebben verbonden, was de avond bijzonder geslaagd.

Kees Rezelman, een van de kartrekkers, spreekt van een overweldigende opkomst. ‘Met meer dan 50 geïnteresseerden was de zaal in een basisschool hélemaal vol. Collega-kartrekker Henk Vroom inspireerde de aanwezigen met zijn verhaal over het ontstaan van Herenboeren Soest en omstreken.’ Ook schetste hij een beeld van de plannen voor de komende maanden.

Rezelman: ‘Aan het eind van de avond hebben 20 mensen schriftelijk aangegeven ook echt lid te willen worden van de nog op te richten coöperatie. Ook besloten we, vanwege de grote belangstelling, om op 2 november een tweede bijeenkomst te houden.’

Herenboerderij in Boxtel
Een paar dagen voor de geslaagde avond in Soest, bezochten 15 geïnteresseerden uit Soest en omstreken al de eerste Herenboerderij van Nederland, die in Boxtel. Boudewijn Tooren, voorzitter van de lokale coöperatie Herenboeren Wilhelminapark en Stichting Herenboeren Nederland Uitvoering leidde hen rond over de boerderij.

Overigens hebben de aspirant-Herenboeren in Soest e.o. aan lokale en regionale media-aandacht geen gebrek. De afgelopen weken stonden er mooie interviews en achtergrondverhalen in onder andere de Gooi en Eemlander, de Soester Courant en het AD (PDF).

Beste idee van Soest?
Behalve naar de volgende informatieavond op 2 november, kijken de kartrekkers ook uit naar 11 oktober. Dan wordt namelijk bekend of de Herenboeren Soest e.o. de prijs voor het beste ondernemersidee van Soest in de wacht slepen.